Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Csokoládés-áfonyás torrone recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 20 perc, Nehézségi szint: közepes
Hozzávalók 8 főre
» 130 gétcsokoládé
» 130 g cukor
» 130 g mandula , darálva
» 130 g mandula, durvára vágva
» kb 5 ek aszalt vörösáfonya
» 1,5-2 dl tejszín
» Bevonás:
» 200 g fehér csokoládé
» 2-3 ek vaj/margarin
» 100 g szeletelt mandula
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:


Az étcsokit vajjal megolvasztjuk gőz felett, majd levesszük a gőzről.
A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a megolvasztott csokit , ami még folyós, de nem túl meleg.
Az áfonyát és a mandulát is hozzákeverjük óvatosan.
Ezt a masszát lazán egyengessük egy szilikonpapírral bélelt formába (pl. kalácsforma - egyenes oldalú), majd fél órára tegyük hűtőbe.
Ezután kenőkéssel/krémlapáttal formázzunk hosszú háromszög hasábot a masszából.
Visszatesszük a hűtőbe ezt a masszát még fél órára.
A szeletelt mandulát picit pirítsuk meg, majd a fehércsokit olvasszuk meg gőz felett, és keverjük el benne a vajat.
Kicsit hűtsük a fehér csokit, hogy ne legyen annyira folyós, és vonjuk be vele a háromszög hasábunkat, és mielőtt még megszilárdulna a fehér csoki, a mandulaszeleteket az oldalára nyomkodjuk. (Célszerű a bevonást oldalanként elvégezni.)
Az elkészült desszertünket fogyasztásig hűtőben tároljuk, és forró vízbe mártott késsel szeletelhetjük. (A szeletek közepét is díszíthetjük mandula szeletekkel.)
Megjegyzés / tipp:


költség:
1750 Ft
költség egy főre:
146 Ft
elkészítettem:
1 alkalommal
0 komment 0 ember kedveli tigerx27
2012.03.31 20:07
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
étcsokit vajjal, cukorral kemény, megolvasztott csokit, masszát lazán, szilikonpapírral bélelt, szeletelt mandulát, fehércsokit olvasszuk, fehér csokit, háromszög hasábunkat, fehér csoki, oldalára nyomkodjuk, bevonást oldalanként, elkészült desszertünket, szeletek közepét, szilikonpapírral, szeletelhetjük, megszilárdulna, Visszatesszük, megolvasztjuk, hozzákeverjük, desszertünket, megolvasztott, elkészítettem, gétcsokoládé, fogyasztásig, krémlapáttal, díszíthetjük, szeletekkel, oldalanként, egyengessük, kalácsforma, vörösáfonya, fehércsokit, hasábunkat, kenőkéssel, nyomkodjuk, Csokoládés, formázzunk, hozzáadjuk, alkalommal, gétcsokoládé, cukor, mandula darálva, mandula durvára vágva, aszalt vörösáfonya, tejszín, Bevonás, fehér csokoládé, margarin, szeletelt mandula,
Káposztalé leves
0 komment 2 ember kedveli
Galuska egytál
0 komment 1 ember kedveli
A tökéletes rántott sajt
3 komment 20 ember kedveli
Sajtos rúd
1 komment 23 ember kedveli
Szilveszteri savanyú lencseleves
0 komment 2 ember kedveli
Szilveszteri mustáros lencsefőzelék
0 komment 7 ember kedveli
Hamar fánk
0 komment 30 ember kedveli
Bádeni őzgerinc.
0 komment 1 ember kedveli
pezsgő gyümölcs
0 komment 2 ember kedveli
Szedres millefeuille !
0 komment 2 ember kedveli
Rafaello
0 komment 3 ember kedveli
Margaréta-gyors tojásos reggeli
0 komment 5 ember kedveli
Isler
0 komment 10 ember kedveli
Körtés, duplacsokis, karamellás brownie
0 komment 2 ember kedveli
Darált húsos saslik
0 komment 3 ember kedveli
Cimetkrofni
2 komment 2 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.